Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ксенія Орлова

"У майбутньому я бачу Україну справедливою, заможною і розвиненою державою, якою керують мудрі й небайдужі люди"

переглядів: 61

Ксенія Орлова, учениця 11 класу Володимирівського ліцею Баштанського району, Миколаївської області

Вчитель, що надихнув на написання есе: Алексєєва Наталія Вікторівна

«Моя Україна майбутнього»

Живу я в селі  Володимирівка  Миколаївської  області,  навчаюся в 11 класі.  Життя  моє було спокійне і розмірене,  наповнене цікавими  подіями і простими життєвими радощами,  хоч на сході України ось уже 8 років йшла ООС. Але я мала змогу жити і мріяти про майбутнє, будувати плани. І  все  це  завдяки нашим військовим, які завжди на захисті нашої  любої  Батьківщини. Милої, прекрасної, багатостраждальної  Вітчизни…  Скільки ж довелося пережитимоєму  народові! Якби пережити…

Війна… Вона увірвалася в наше життя несподівано 24 лютого 2022 року і назавжди розділила життя українців на до та після. О п'ятій ранку російські війська здійснили жорстоку повітряну атаку по всій території України та почали повномасштабний воєнний наступ. Війна торкнулася кожного українця.

Зараз так неспокійно в країні,  бо  я  ж  слухаю  новини і щиро переймаюся болем нашої України,  обурююся «танцями на крові»  і щиро переживаю за все, що відбувається в нашій державі.  І я часто замислююся, що я можу зробити для неї корисного.  Зараз я активно включаюся в усі заходи, які проводяться на підтримку наших воїнів (виготовляю  разом з іншими свічки, готую смаколики, роблю подарунки і обереги).  Я  -  учениця. Тому найперше я маю вчитися,  щоб  у  майбутньому  стати  хорошим  спеціалістом  і  приносити  користь  своїй  державі.

Я вірю, що коли закінчиться війна, то українці повернуться додому і будуть розбудовувати економіку своєї країни (бо скільки роботи буде!) Мені дуже хочеться, щоб щось змінилося в  моїй  Україні,  і я мала змогу  жити  саме  тут. 

Моя Батьківщина найкраща, найкраща моя Володимирівка. У світі багато чудових місць. Але для мене найкраще – це моє село, моя домівка.

Ми – діти своєї землі, і мені прикро, що не кожен це усвідомлює. Багато хто переймається своїми блогами у соцмережах, своїм виглядом на селфі і іншими атрибутами, без яких не можна уявити життя сучасної молоді. А от до нагальних потреб нашої країни, того, чим живуть наші люди сьогодні, їм байдуже.

У майбутньому я бачу Україну справедливою, заможною і розвиненою державою, якою керують мудрі й небайдужі люди. Небайдужі…

Бо  мене вражає людська байдужість. Хочу, щоб люди не були такими байдужими одне до одного. В кожної людини є певні проблеми, але це не є причиною для того, щоб не поважати, не допомагати одне одному.

До  чого  ж  можна  тоді  дійти?  Людина  потребує  допомоги,  а  ми  будемо  обходити  її  стороною? Але допомогти можна не тільки матеріально, але й духовно. Підтримка й розуміння для кожного з нас значить не менше. Зараз  багато  знедолених людей, які втратили житло, втратили все, що вони нажили за своє життя і змушені поневірятися в чужих краях.

Вражають  випадки байдужості до поранених наших військових, до рідних загиблих наших бійців, обурює,  коли  перевізник  виганяє  з  автобуса  людину навіть  не  думаючи,  як  вона  добереться додому. Неодноразово читала  про перевізників, які  не  хочуть  пускати  до  салону  військових, які поспішають додому у коротку відпустку і для них кожна година важлива.  Адже  він  має  пільги!  Він  перебуває  на  передовій,  захищає  свою  країну,  щоб  цей  же  перевізник  міг  спокійно  працювати  і  заробляти…Ну  як  так  можна!…І моя душа сповнена двома почуттями: смутку і вдячності тим, хто воює за волю, боронить свободу і незалежність країни, відстоює зі зброєю в руках  кожен сантиметр рідної землі. Вони -  Герої!

Але  я  вірю, що  все  зміниться. Українці – добрі  люди,  наполегливі,  працьовиті.  Вони – патріоти,  вони  дбають  про  свою  країну. Їм  не  байдужа  доля  Батьківщини. Я  вірю, що  в   наших  людей  вистачить  сил  і  терпіння  перемогти лютого і жорстокого ворога, відбудувати зруйновану країну ( хоч і дуже важко це зробити), змінити  життя  в Україні  на  краще, і  ми  будемо  однією  з  найрозвиненіших  країн  Європи.

Багато  ще  можна  було  б  написати… 

Я  бажаю  тобі, мій мужній народе, перемоги, терпіння  і  витривалості, бо вони нам дуже потрібні. Вірю в нашу Україну!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Володимирівка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки молодь діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій