Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Влада Валеріївна Шаповалова

"У магазинах продавали по кілограму крупи і по хлібині"

переглядів: 64

Ми жили добре, а зараз гарне життя скінчилося. На початку війни ми переїхали в Мангуш. Зараз - у Краматорську. У перший день повномасштабної війни я прокинулась від вибухів. Вони були такої сили, що я аж підскочила. Я їздила до батька в Лиман, він уже на той час був окупований. Там не було ні світла, ні газу, нічого. Він досі там, не хоче звідти виїжджати. Там у нього собаки і коти, не хоче їх залишати. Він там пережив жах. 

У перші дні війни все було зачинене. Всі бігли в магазини, щоб скупитися, а там - порожні полиці. Продавали хіба що по кілограму крупи і по хлібині.

Зараз уже більш-менш з'явилося все. Люди починають повертатися у Краматорськ. Потрібно якось далі жити. Зараз ніде не спокійно, не знаєш куди й бігти. 

З початком війни люди почали підтримувати один одного. Родичі телефонували, яких я багато років не чула, цікавились як ми. 

Я вдома, а чоловік працює у водоканалі. Не уявляю коли війна закінчиться. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мангуш 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій