Народна артистка України і зірка українського горору "Конотопська відьма" Олена Хохлаткіна розповіла Олексію Суханову про пропозиції співпраці в так званій «Донецькій народній республіці".

Так, зі слів артистки, свого часу її запрошували приєднатися до театральної трупи в "ДНР". Звісно ж, вона відмовилася.

"Мені те противне було. Ну воно не моє, воно не відгукується у мене, викликає ненависть", – зізналася Олена.

Також Хохлаткіна розповіла, що у період, коли вона жила у Донецьку, для неї було принципово грати вистави українською мовою.

“Там були звичайно ці коментарі про мову, про регіон, хохлів, хохляцьку мову. Я вибухала одразу на ці коментарі. Чому? Тому що з дитинства я росла з українськими піснями", – поділилася знаменитість.

І хоч і люди в деяких регіонах завжди були переважно російськомовними, або вживали діалект, акторка каже, що Донецьк - це завжди була Україна.

Олена народилася та виросла у Херсоні. Творчу кар’єру розпочинала у трупі Херсонського Театру ім. Куліша. Потім багато років була провідною актрисою у Донецькому національному академічному музично-драматичному театрі.

Із початком військових дій на Донбасі Олена Хохлаткіна із чоловіком (зіркою серіалу "Спіймати Кайдаша" Віктором Ждановим) та дітьми поїхала до Києва. 

«Обстрілюють аеропорт, я збираю валізу і наступного ранку ми виїжджаємо. Часу дуже мало. Взяли лиш речі сина. А я була в коротеньких шортиках, і чоловік так. Потім нам друзі давали і одяг, і якісь каструлі, чашки ложки.

Донецьк мені дуже болить, бо це мій дім. Це перша власна квартира, в новому домі.  Ми з чоловіком відчиняли двері і просто на коліна стали і плакали. 

Я тепер себе називаю людина світу.»