Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ніна Миколаївна

«У дітей в селі взагалі страшно - то вони до нас приїхали»

переглядів: 84

Донька Ніни Миколаївни з сім’єю переїхала до батьків – подалі від обстрілів, і щоб допомагати матусі відновитися після операції

Мені 55 років, проживаю в селі Покровське.

В перший день війни я була вдома, в Покровському. Ми, звісно, були в шоці. Для нас це велика трагедія. Ми тільки по розмовам чули від батьків, що таке війна, але самі не відчували, а тут – таке. Але нас Бог милував - ще дах над головою є.

Нас просто трошки вся ця біда оминула. Як подивишся на інших: сел немає, міста розбивають – жах! А нам допомагають. Продукти дають, та й своє є.

У нас поруч – Мар’їнське. Коли це все починалося, то обстрілювали. Стіни тряслися. Ми ховалися в підвалі, з нами онук чотирирічний. Ну, поки окупантів відігнали, то сидимо по хатах.

Звісно, психологічно тяжко, тому що страшно на Нікополь їхати, а ми на роботу через Нікополь їдемо. Ну, стараюсь не показувати, що переймаюся. Тому що діти поруч. Стараюсь, звісно, дітей підтримувати.

Ми з родиною всі разом. Діти живуть в Кам’яному Кар’єрі, а там взагалі страшно - то вони до нас приїхали, і ми всі в кучі сидимо. я після операції, мені потрібна допомога.

Дивлюсь по телевізору - хлопчики наші в бойовому дусі. Надія тільки на них. Ми обов’язково переможемо - перемога буде за нами. Ми сильні, і Україна буде наша.

Після Перемоги ми будемо посміхатися. Буде важко, але ми будемо один одному допомагати, і все буде добре. Ми зараз усім селом допомагаємо хлопцям на Бахмут – випікаємо смаколики. Ми сильні, і всі разом ми переможемо.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Покровське 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло робота діти перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій