Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Олександрівна Колодій

«Сусіднє село і місто Нікополь були під обстрілами»

переглядів: 64

Мені 39 років. Маю чоловіка, чотирнадцятирічного сина і шістнадцятирічну доньку. Ми жили в селі Покровське Нікопольського району Дніпропетровської області. Коли почалася війна, чоловік був у відрядженні в Європі. Він тиждень добирався додому. А ми упродовж цього тижня ховалися в погребі. 

На початку війни у село не привозили продукти. Аптеки не працювали. Спочатку я була вдома, а потім вийшла на роботу. Керівництво зробило змінний графік, щоб у всіх була можливість працювати. 

Я добиралася на роботу автобусами з пересадками. З листопада отримувала дві треті частини окладу, а у грудні дізналася, що підприємство збанкрутувало. Зараз я без роботи. 

Сусіднє село було під обстрілами, Нікополь - теж. Тому, щоб убезпечити дітей, чоловік вивіз мене з ними в Покров, а сам повернувся додому. Я час від часу провідую його. 

Я щиро вдячна Фонду Ріната Ахметова за допомогу. Вона виявилася дуже своєчасною, бо у нас нічого не було. Ми досі отримуємо продуктові набори. Ще нам з донькою нараховуються соціальні виплати від держави, а сину – ні. У нас не було можливості подати його документи на паспорт. Через відсутність паспорта йому відмовили в матеріальній допомозі. 

Бентежить те, що в мене немає роботи, а діти не можуть повноцінно навчатися через перебої зі світлом та інтернетом. Ще й живемо не вдома. Звісно, родичі не виженуть, але все одно хочеться додому. 

Мрію, щоб війна закінчилася так само несподівано, як і почалася. Вірю в те, що ми переможемо й усе відбудуємо. Будемо з чоловіком працювати не покладаючи рук і давати своїм дітям усе, що можемо. І їх привчатимемо до праці, щоб вони жили краще.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Покровське 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення освіта житло непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій