Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євген Надюк

"У будинок Євгена потрапив снаряд, він згорів вщент"

переглядів: 230

50-річного Євгена Надюка російські військові вбили 20 березня 2022 року в Гостомелі на вулиці Центральній, в районі автопарку. Сусіди не могли забрати тіло загиблого через постійні обстріли. Загиблого Євгена знайшли українські військові 1 квітня, після звільнення селища від окупантів. Чоловіка вбили, коли він відійшов від свого будинку на кілька метрів, розстріляли просто на дорозі.

У будинок Євгена потрапив снаряд, він згорів вщент

21 березня у будинок Євгена потрапив снаряд, він згорів вщент. Навпроти його оселі стояв ворожий танк, а в двоповерховому будинку, що теж був навпроти, проживали російські військовослужбовці. За словами сусідів, там були снайпери.

Євген купив будинок у Гостомелі в 2001 році й переїхав сюди з родиною із Києва. Жив разом із дружиною, донькою та її маленьким сином.

«Він дуже любив водити машину, працював менеджером в оптовій торговій фірмі. Захоплювався риболовлею. Мав багато рибальських снастей, але все згоріло разом із будинком. Дуже любив готувати – смажити шашлики й пригощати ними гостей. Євген був дуже добрим, веселим і гостинним господарем», – розповіла про чоловіка дружина Галина.

Євген був гарним сім’янином, щасливим дідусем. «З роботи летів до маленького онука, грався з ним і балував його, наче знав, що не буде його ростити», – сказала Галина.

На початку березня 2022 року Євген відправив родину в евакуацію, а сам залишився разом із собакою Платоном охороняти свій будинок. Від 20 березня й до звільнення Гостомеля від окупантів, 1 квітня, Платон сидів поряд із тілом господаря й охороняв його. Так їх і знайшли українські військові.

Родичі Євгена змогли потрапити в Гостомель 26 квітня. Поховали чоловіка 30 квітня на Гостомельському цвинтарі.

Після трагедія родичі Євгена оселилися в орендованому житлі. Дружина Галина влаштувалася працювати в хостелі у Києві, із можливістю проживання там.

У Євгена залишилися мама, яка пережила російську окупацію в селі Блиставиця, дружина, доньки та троє онуків – 7, 5 та 3 років.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гостомель 2022 Текст Історії мирних чоловіки обстріли безпека та життєзабезпечення Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій