Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Валеріївна Бобарикіна

"Тяжко було покидати сім'ю, своїх чоловіка та старшого сина, і вивозити молодших донечок евакуаційним потягом"

переглядів: 90

В перший день повномасштабного вторгнення ми спали вдома. Чоловіку подзвонив начальник й сказав, що почалась війна, одразу навіть не зрозуміли, поки не вийшли на вулицю і не почули звуки вибухів.

Коли поряд з нами бомбили з літаків військове училище, то здригався дім, падала на голову штукатурка, наймолодша дитина перелякалася більш за усіх, на той момент донечці було тільки рік. Тяжко було покидати сім'ю, своїх чоловіка та старшого сина, і вивозити молодших донечок евакуаційним потягом до Польщі. В молодшій почались психологічні проблеми, досі ходимо до лікарів. Наша сім'я розпалась. Перший час не було хліба, навчилися випікати, хоча тяжко було знайти муку та дріжджі, одразу зросли ціни й не має за що було купувати продукти, чоловік був без заробітків. Допомагали люди з інших міст.

Чоловік пішов із сім'ї, не витримав довгої розлуки й не зміг зрозуміти, що життя дітей в спокої важливіше.

Зараз роботи немає, із-за проблем нервових та психологічних у молодшої донечки нас не допускали до садочка. До війни була в декреті. Тут прийдеться шукати роботу.

Про війну буде нагадувати, якщо буде дуже тихо навкруги та не буде людей. Дуже зворушило відношення поляків, вони допомагали всім, просто люди на вулиці, продавці в магазині, хазяїни хостелу...

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 2023 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення малозабезпечені внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій