Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана

«Тільки за рік ми усвідомили, що додому потрапити вже не зможемо»

переглядів: 443

Виїжджаючи до мами, Світлана з чоловіком сподівалися, що повернуться за пару днів, а довелося затриматись на вісім років. За цей час вони обжилися в Золотому, але не втрачають надії повернутися додому.

До війни я із сім'єю жила у Первомайську. У мене була хороша робота у банку, хороша квартира, друзі. Дитина навчалася в інституті. Все було дуже добре до війни.

22 липня 2014 року почалася плутанина, ми приїхали до мами в Золоте без речей і живемо тут досі. Мамі 72 роки, вона інвалід, її треба доглядати.

Першого дня, коли все почалося, з Первомайська не могли виїхати люди, бо загарбники забирали весь транспорт. Були вибухи, було дуже страшно, але ми тоді ще думали, що за кілька днів усе пройде. І лише 2015 року ми зрозуміли, що дорогу закрили, ми навіть вивезти звідти нічого не можемо.

Зараз тут, у принципі, безпечно, вода та світло є. Щоправда, ми постійно чуємо вибухи, але десь далеко. Дуже погано ходить транспорт, у мене змінилася робота, але якось виживаємо. У зв'язку з ковидом проблематично потрапило до лікаря, дуже маленька лікарня в Золотому.

Мама постійно отримувала допомогу від Фонду Ріната Ахметова, ця організація найбільше у нашому селищі людям допомагала.

Я мрію про мир, щоб були здорові мої діти та близькі. Хочу, щоб зникли кордони, хочу жити у своєму будинку, викинути ці вісім років із життя, хоч це й фантастика. Всі ми дуже хочемо миру, і лише миру.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Золоте 2014 3015 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки 2014 2015 переїзд обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода робота перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій