Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анатолій Корнієнко

"Толік їх застерігав, аби дивились під ноги"

переглядів: 12

Донецька ОВА та Платформа пам'яті Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

61-річний Анатолій Корнієнко загинув у селі Філія Новопавлівської громади на Дніпропетровщині. З початку повномасштабного вторгнення російські військові обстрілювали касетними боєприпасами територію громади, яка межує з Донецькою областю.

Толік їх застерігав, аби дивились під ноги

Анатолій був чабаном. 10 квітня 2022 року, під час випасу овець, чоловік отримав смертельні поранення внаслідок детонації боєприпасу.

«Чабани, які були з ним, кажуть, що Толік їх застерігав, аби дивились під ноги, нічого не чіпали, ніде не ходили. А тут сам натрапив на ті «міни», – розповів друг загиблого Григорій Резнік. Анатолій Валентинович народився в Донецьку. У 1993-му переїхав з батьками до Новопавлівської громади. Працював у колгоспі тваринником, а коли колгоспи розформували, влаштувався до приватного підприємця чабаном.

Разом із дружиною виховував двох донечок, потім з’явилися й онуки. Останні роки чоловік жив сам.

«Анатолій був добрим, дуже любив ходити до лісу, збирати гриби, ловити рибу. Природа для нього була всім! Годинами просиджував біля річки. Тварин дуже любив, завжди в його будинку були котики та песики. Доброю душею був брат. І життя нелегке в нього було», – розповіла сестра загиблого Ірина Киричок.

Хоч Анатолій не мав спеціальної освіти, та мав чимало вмінь: був і слюсарем, і зоотехніком, і ветеринаром, і міг вирішити проблеми з електрикою.

«Толік постійно допомагав на моїй пасіці. Все знав, все вмів зробити. Це була дуже близька для мене людина. Ми гарно дружили. 10 квітня Анатолій мені телефонував, привітав з днем народження, веселий був. Бажав берегти себе. А потім цього ж дня я дізнався, що його вже немає», – розповів Григорій.

Анатолій щоденно випасав овець у селі. Поки худоба паслася, насолоджувався природою. 10 квітня 2022 року на полі він помітив блискучий предмет та підійшов його роздивитися. Внаслідок здетонування касетного боєприпасу Анатолію відірвало ноги — це поранення стало смертельним.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2022 Текст Історії мирних чоловіки пенсіонери поранені психологічні травми безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій