Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Надія Торхова-Агафонова

"Того дня мати просила її не йти на роботу"

переглядів: 168

29 березня 2022 року внаслідок ракетного удару російських військ по будівлі Миколаївської облдержадміністрації загинула 44-річна Надія Торхова-Агафонова. Очолювала організаційно-правовий відділ Господарського суду Миколаївської області, що був розташований у цій будівлі.

Того дня мати просила її не йти на роботу

«Того дня мати просила її не йти на роботу, поки триває повітряна тривога. Але Надія була дуже відповідальною. Прийшла раніше», – розповіла подруга загиблої.

Надія Торхова-Агафонова народилася в Миколаєві. Закінчила факультет філології Миколаївського державного педагогічного університету імені Василя Сухомлинського. Навчалася в Міжрегіональній академії управління персоналом і Чорноморському національному університеті імені Петра Могили. Працювала в суді.

Найбільшим захопленням Надії була література. Жінка була членкинею Миколаївської обласної організації Національної спілки письменників і Конгресу літераторів України. Брала участь у літературних зустрічах, був лауреаткою низки Всеукраїнських фестивалів поезії.

«Війна відібрала у Надії життя. Для її родини, близьких друзів – це непоправна втрата. Про те, що Надія померла, її батьки дізналися 1 квітня. Її батько Олександр, попри хворобу, відразу прийшов до облдержадміністрації, але йому не дозволили підійти близько. Мати Надії залишилася вдома. Дуже ранима, вона просто б не пережила і дня, побачивши все своїми очами», – розповіла подруга родини Марина Тасинкевич.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миколаїв 2022 Текст Історії мирних жінки обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій