Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія

«Останньою краплею було приліт бомби у сусідній будинок і ми вирішили тікати»

переглядів: 100

До повномасштабного вторгнення ми проживали в м. Миколаєві. Місто було під постійними обстрілами, ми до 26 квітня не виїжджали з міста, постійно ховалися, навчатись дитині не було змоги, у місті пропала вода. Останньою краплею було приліт бомби у сусідній будинок і ми вирішили тікати.

Так як тато Софійки помер у 2018 році я одна виховую дитину, допомоги і підтримки ми не мали, самостійно шукали шляхи виїзду з міста. У Львові на вокзалі теж попали під обстріл, в підземці ховалися.

Тривожність досі від будь-яких різких шумів. Пройшло більше року, а страх повертатись додому залишається. У Софійки підлітковий вік, психічний стан нестабільний, постійно в дипресіях, що немає змоги спілкуватися з друзями, які переїхали за кордон, ровесниками, зміна навчального закладу, адаптація на новому місці. Все це накопичилось. Хочеться пройти психологічну реабілітацію, за допомогою психологів навчитись сприймати сьогодення, вміти адекватно реагувати на події, які нам підкидає доля.

Важко було збагнути, що почалось повномасштабне вторгнення. Важко приймати рішення на переїзд, куди тікати, де безпечно. Як упакувати все своє життя в одну валізу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миколаїв 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода неповні сім'ї діти внутрішньо переміщені особи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій