Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Гуриненко

«Те, що дитина постраждала, ми зрозуміли не відразу»

переглядів: 842

Взимку 2015 року я ледь не втратила свого сина Кирила. Того дня він повертався додому. До хвіртки залишалося кілька метрів, але зайти в неї він не встиг. Почув перший вибух, побіг, його наздогнала ударна хвиля, а потім він біг уже до самого будинку.

Тоді в селищі загинули четверо жителів, кілька десятків були поранені. Кирило теж дістав поранення, і що дитина постраждала, ми зрозуміли не відразу.

Не було ні крові, нічого. Але пішли до лікарні, і там лікар оглянула Кирила, почула хрипи. Виявилося, що осколок пошкодив селезінку, шлунок і застряг у легені.

Зробили дві операції, але осколок із легені вирішили не виймати. Щоб його дістати, довелося б розрізати і грудну клітку, і черевну порожнину.

Тепер Кирилу не можна робити різких рухів – осколок може зміститися й зачепити нерви. Батько Кирила залишився без головного помічника в господарстві, а в нього – друга група інвалідності.

Усі наші гроші йдуть на ліки, а ще Кирилу тепер треба щороку проходити реабілітацію.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гірник 2015 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій