Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Руслан Яремчук

"Тіло загиблого опізнали дружина Оксана й один із його синів"

переглядів: 31

46-літнього Руслана Яремчука російські окупанти застрелили біля власного будинку на вулиці Слобода в селі Андріївка Київської області. За словами очевидців, це сталося 12 березня 2022-го. Цього ж дня розстріляли двох його сусідів – Віталія Кибукевича і Вадима Ганюка.

Тіло загиблого опізнали дружина Оксана й один із його синів

«До батька в двір зайшли російські військові. Хтось сказав, що наш тато нібито здавав їхні позиції. Влаштували допит, питали: хто він, звідки. А потім поставили на коліна і вистрелили в голову. Сусід поховав його в садку. За це його також розстріляли, бо не можна було ховати загиблих. Окупанти казали, що тіла мають лежали і лякати людей», – розповіла донька загиблого, Ярослава Яремчук.

Руслан був родом із Київської області. Працював охоронником на заводах у столиці, а згодом із родиною переїхав до Андріївки. Там друзі подарували хату. Руслан був різноробочим, вантажником, працював на підприємстві з виготовлення будівельних блоків. Він – багатодітний батько, разом із дружиною ростили чотирьох дітей.

«Батько був дуже хорошим, набожним. Допомагав нам, захищав, підтримував. Він любив майструвати щось із дерева. У нас була дуже дружня сім'я. Останні кілька років тато мав сучасний телефон і любив фотографувати та знімати відео на нього. Останнє смс від нього ми отримали 8 березня 2022-го. Тато питав, як ми. Ми з мамою тоді сиділи в підвалі в іншому селі», – розповіла Ярослава.

Тим часом Руслан був удома із сином Михайлом до 11 березня – тоді син разом із друзями евакуювали з окупованої Андріївки дітей. Михайло хотів вивезти і батька, але не встиг: його затримали на блокпосту окупанти, тримали в полоні 10 днів.

Наприкінці березня, після звільнення Київщини українськими військовими, донька Ярослава шукала батька. У квітні родина отримала страшну звістку про його вбивство. Тіло загиблого опізнали дружина Оксана й один із його синів.

У Руслана Яремчука залишилися дружина і четверо дітей.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Андріївка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми діти перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій