У перші тижні повномасштабної війни у Бучі загинув місцевий житель 36-річний Євгеній Маренко. У його свідоцтві про смерть вказано, що це сталося 15 березня 2022 року, втім місцеві жителі називають різні дати вбивства.

Тіло вбитого знайшли у квітні 2022 року під час ексгумації

За словами свідків, чоловік загинув на вулиці Енергетиків біля Київської площі, коли від'їжджав від школи №4, де було бомбосховище. Його товариш пішов оглянути виїзд на вулиці Енергетиків. Російські військові кілька разів вистрілили в нього з БТР і поранили. Євген під’їхав, поклав друга в авто і намагався швидко поїхати, але чергою по машині його вбили. Втративши керування, авто збило деревце, лавку біля під’їзду житлового будинку та врізалось у сам під’їзд…

Пізніше тіла Євгена і його друга перенесли до книжкового магазину, що в торці будинку. А згодом їх разом із іншими вбитими поховали біля храму Андрія Первозванного.

Матір Євгена, Валентина Володимирівна каже, що 4 і 5 березня ще спілкувалась із сином по телефону. Брат Дмитро пригадав, що йому казали, що Євгена бачили живим ще до 8 березня. Він вважає, що чоловік загинув між 8 і 10 числом місяця.

Тіло вбитого знайшли у квітні 2022 року під час ексгумації.

Євген народився у селі Владиславка Обухівського району Київська області. Школу закінчив із золотою медаллю. Вступив в Інститут міжнародних відносин, який закінчив із червоним дипломом. Із 2006-го року мешкав у Бучі.

Рідні розповіли, що Євген любив спорт, займався легкою атлетикою, здобував призові місця на змаганнях. Деякий час працював у сфері виробництва та продажу спортивних товарів.

«Згодом він зареєструвався як підприємець і почав власну справу, встановлюючи дитячі майданчики. Перед війною відкрив у Бучі невеличкий магазин», – розповіли родичі загиблого.

У Євгенія Маренка залишилися мама, тато і брат. Його поховали у рідному селі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.