Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Станіслав Любченко

"Тіло Станіслава було у такому стані, що довелося його кремувати"

переглядів: 41

41-річний Станіслав Любченко отримав тяжкі травми внаслідок обстрілу міста Ірпінь Київської області. Він помер військовому госпіталі орієнтовно 7-8 березня 2022 року.

Тіло Станіслава було у такому стані, що довелося його кремувати

«У нього була вибухова травма. Лікарі намагалися допомогти, прооперувати, але, на жаль, він помер. Ми не знаємо, де саме його поранили і хто привіз у госпіталь», – розповіла Тетяна, зведена сестра загиблого.

Станіслав Любченко народився у Звягелі Житомирської області. Закінчив вечірню гімназію №7. Опісля працював на різних роботах, їздив на заробітки. Згодом оселився в Ірпені. Влаштувався прибиральником в одному з комунальних підприємств. Жив у гуртожитку.

«Він був веселий, цікавий. Любив нашого спільного батька Валерія, часто навідував його. Брався за кожну роботу. Станіслав хотів продати житло у Звягелі і купити квартиру в Ірпені, хотів проводити більше часу з донькою. Він не був одружений із її матір'ю. Мріяв, що допоможе дочці здобути освіту, що вони будуть разом», – пригадала Тетяна.

Коли почалася повномасштабна війна, Станіслав не виїхав з Ірпеня. Продовжував працювати, поки це було можливо. 6 березня 2022 року рідні втратили з ним зв'язок.

«Тіло брата зберігали у підвалі військового госпіталю аж до звільнення Київщини у квітні. Потім транспортували в морг Київської обласної лікарні. Матір Станіслава – за кордоном, батько помер. Мама дала довіреність, щоб я могла опізнати, забрати і поховати зведеного брата. Важко описати, що я пережила, коли потрапила в рефрижератор, де були десятки загиблих… Тіло Станіслава було у такому стані, що довелося його кремувати. Я забрала урну з прахом у Звягель. Поховала брата на місцевому кладовищі. Допомогли з цим волонтери, а також фінансово підтримав рідний брат Станіслава, який живе в Ізраїлі», – розповіла Тетяна

У загиблого залишилися мама, брат, сестра і донька.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ірпінь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій