Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тамара Порхун

"Тіла загиблих родичів ексгумували й опізнали"

переглядів: 51

81-річна Тамара Порхун загинула 6 березня 2022 року в Ізюмі. Того дня російська армія нещадно обстрілювала місто. Ввечері, коли стало тихіше, Тамара з донькою, онуком та зятем піднялися із льоху в будинок. Та знову почався обстріл. Запрацювали «Гради» й один зі снарядів поцілив у передпокій, де стояли родичі. Вижила лише донька Тамари – Ірина.

Тіла загиблих родичів ексгумували й опізнали

Тамара Григорівна народилася в Росії. Незадовго до Другої світової війни з батьками переїхала на українську Херсонщину, звідки був родом її тато Григорій. Тамара здобула юридичну освіту, понад 28 років працювала суддею, з яких 18-ть головувала в Ізюмському суді. Потім пішла у відставку. Дуже любила онука Олександра, з яким мала теплі стосунки.

«У свої майже 82 роки мама була дуже енергійною, активно спілкувалась із сусідами, знайомими. Вирощувала квіти. Саме за її прикладом я обрала фах юристки. Найбільше в світі я люблю її і сумую за нею. Вона й для усіх моїх подруг була, наче мама: завжди вислухає, зрозуміє, дасть мудру пораду. У відставці мама багато читала. Із моїм чоловіком вони дискутували, обговорювали прочитане. Навіть у відставці до неї зверталися за юридичними консультаціями», – розповіла донька загиблої Ірина.

Тамару, онука та її зятя поховали у місці масового захоронення в Ізюмському лісі. Після звільнення міста Збройними силами України у вересні 2022-го тіла загиблих родичів ексгумували й опізнали. У квітні 2023 року Тамару Порхун та її рідних перепоховали.

У загиблої залишилася донька Ірина. Вона змушена проходити реабілітацію після складних поранень, отриманих під час обстрілу.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ізюм 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій