Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Славгородський

"Мені пощастило, що в мене був такий батько"

переглядів: 108

64-річний Олександр Славгородський загинув 9 березня 2022 року під завалами будинку на Першотравневій, 2, в Ізюмі. Черговий російський обстріл зруйнував два під’їзди житлової будівлі. Загинули майже півсотні людей.

Мені пощастило, що в мене був такий батько

23 лютого, за день до повномасштабної війни, Олександр востаннє бачився зі своєю донькою Оксаною. Вітав її з річницею весілля. Останній дзвінок від нього був 7 березня. Далі донька не мала жодної звістки про тата і більше місяця намагалася хоч щось з’ясувати про його долю. Та 22 квітня Оксані повідомили, що знайшли його тіло.

Олександр Славгородський закінчив Харківський авіаційний інститут – факультет авіаційних двигунів. Обожнював небо і літаки. Це залишилося його хобі на все життя. Часто їздив у ХАІ на заходи, присвячені авіації, був постійним відвідувачем аерофестивалей у селищі Коротич. У 2021 році зібрав на такому фестивалі свою сім’ю.

Після закінчення вишу Олександр за розподілом потрапив на роботу за Північним полярним колом, але потім повернувся в Ізюм. Відкрив власну справу – збудував СТО. Чоловік також мав економічну освіту і багато років обіймав керівні посади у дорожній службі Ізюма. Разом з тим ремонтував шляхи в різних містах України. Асфальтував територію Святогірської Лаври, яку вважав своїм «місцем сили». Лагодив дороги на Донеччині і пишався, що відновлює звільнені території Донбасу. Ніколи не залишав свою бригаду, у всі відрядження обов’язково їздив із нею.

Олександр дуже любив троянди. Закуповував їх для посадки на території свого підприємства, а також дарував сусідкам. Знайомі називали Олександра «суперменом». Він дуже любив життя. Не пропускав концерти улюблених артистів, подорожував за першої змоги.

Донька Оксана згадує про Олександра як про тата мрії: «Мені пощастило, що в мене був такий батько. Він вів зі мною серйозні розмови про життя, давав поради. Він був вимогливий до себе й інших. Був самим собою. Другом, якого більше не буде».

Олександра Славгородського поховали на кладовищі Ізюма біля могил бабусь і дідусів. У нього залишилась донька.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ізюм 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій