Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Лахно

"Тіла загиблих дістали сусіди і віднесли до кладовища"

переглядів: 29

Катерина Лахно загинула 17 березня 2022 року у власному домі в Маріуполі. Авіаудар відібрав тоді життя також її доньки та онуки.

Тіла загиблих дістали сусіди і віднесли до кладовища

Катерині Василівні був 81 рік. Вона жила у селі Білоцерківка на Запоріжжі. Давно була на пенсії, займалася домашнім господарством. Взимку 2022 року донька Алла забирала її до Маріуполя. Родичі жили у приватному секторі Центрального району. Невдовзі до них перебралася й онука Катерини – теж Катя, на честь бабусі. Від обстрілів вони переховувалися у підвалі. Сподівалися, що запасів їжі та води вистачить.

«13 або 14 березня чоловік ходив до центру, шукав зв'язок. Дорогою назад зайшов до них забрати на зарядку ліхтарик. Опісля вже так стріляли, що виходити не було можливості», – розповіла родичка Тетяна Тищенко.

Обстріли не вщухали, будинки горіли. 17 березня 2022-го на дім, де була Катерина із рідними, російський літак скинув бомбу.

«Снаряд потрапив у прибудову, де був підвал. Катерина й онука встигли туди заскочити, проте це їх не врятувало, а Аллу накрило перед порогом, шифером із даху знесло півголови», – розповіла Тетяна Тищенко.

Тіла загиблих дістали сусіди і віднесли до кладовища за ринком «Каліфорнія». Тетяна з чоловіком змогли опізнати їх за два тижні, коли обстріли трохи стихли. Там усіх і поховали.

У Катерини Василівни із близьких рідних нікого не залишилося.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій