Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександра Мангушева

"Тіла загиблих були під завалами до червня 2022 року"

переглядів: 58

Олександра Мангушева загинула в Маріуполі 3 квітня 2022 року. Разом зі своїм хлопцем та його батьками вона переховувалася від обстрілів міста в підвалі житлового будинку. Туди поцілив снаряд, який відібрав життя Олександри. Її хлопець із батьками також загинули.

Тіла загиблих були під завалами до червня 2022 року

Олександрі був 21 рік. Вона народилася в Макіївці. Її маму й тата позбавили батьківських прав. Із 13 років Олександра мешкала в будинку сімейного типу в Маріуполі. Навчалася на технолога в Маріупольському фаховому коледжі Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського.

«Саша була життєрадісною. Уміла за себе постояти. Мріяла стати поліцейською, але не пройшла співбесіду. Потім вступила до коледжу, навчалася на технолога. Чотири роки зустрічалася з Іваном Танурковим», – розповіла вихователька будинку сімейного типу Ольга Романова.

«Вона була дуже хорошою, ввічливою, чуйною, працьовитою та цілеспрямованою. Працювала касиркою в магазині на Лівобережжі. Напередодні повномасштабного вторгнення отримала квартиру, як дитина-сирота. Разом із своїм хлопцем майже завершили ремонт… Олександра мала багато планів на майбутнє. Її загибель – велике горе для всіх нас», – сказала Анастасія Попова, соціальна педагогиня Маріупольського міського соціального гуртожитку, де певний час проживала Олександра.

Коли почалася повномасштабна війна, Саша Мангушева із Іваном Танурковим та його батьками мешкали в будинку, що неподалік Азовсталі. У березні туди влучив снаряд і вони перейшли в підвал сусіднього дому. Однак 3 квітня 2022 туди також влучив снаряд. Він відібрав життя Олександри та сім'ї Тануркових.

Тіла загиблих були під завалами до червня 2022 року. Опісля їх поховали на Старокримському цвинтарі в одній могилі.

В Олександри Мангушевої залишилися брат і сестра. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій