56-річна Ірина Шутій загинула в місті Ізюм 3 квітня 2022 року. Російський касетний снаряд влучив поряд із її будинком. Уламки від нього вбили Ірину та її рідну сестру Марину Салат.

Ірина Шутій закінчила місцевий ліцей за спеціальністю «швачка». Кілька років працювала за фахом, потім на заводі. Зрештою, вирішила присвятити себе вихованню дітей. Понад 25 років була помічницею вихователя у дитячому садку №16.

Ірина любила свою роботу. Їй подобалось займатись творчістю з дітьми: разом вони виготовляли, зокрема, святкові подарункові листівки. У вільний від роботи час жінка поралась на городі, вирощувала квіти. А ще – любила подорожувати з родиною.

«Разом з мамою ми їздили в зоопарки, парки Харкова, відвідали Святогірську лавру і печери», – розповіла Марина Шутій, донька загиблої.

Ірина дуже любила свого онука Матвія. Збиралася піти з роботи для того, щоби водити його в школу, і більше часу з ним проводити. Жінка мріяла побачити, яким він виросте і ким стане у майбутньому.

«Тепер я – кругла сирота. У мене давно помер батько, а тепер загинула мама. Вона була чудовою людиною, і я її дуже люблю», – сказала Марина Шутій.

Мама Ірини Шутій через біль втрати обох доньок померла за чотири місяці після їхньої загибелі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.