50-річна Надія Мінакова загинула 4 травня 2022 року на власному подвір'ї у місті Пологи Запорізької області. Ввечері на територію приватного домоволодіння, що на вулиці Червона, 179, прилетів ворожий снаряд. Надія отримала несумісні з життям осколкові поранення.

Тепер третього травня я святкую день народження донечки, а четвертого – плачу за мамою

«Окупанти по черзі обстрілювали всі райони міста. Коли мама вийшла з будинку, саме в цей момент перед ґанком прилетів снаряд. У нас там був навіс, де стояли стільці, столик, там можна було випити каву, відпочити», – розповіла донька загиблої Оксана Ромащук.

Надія Мінакова народилася в Пологах. Закінчила місцевий технікум, здобула освіту бухгалтера. Втім за фахом працювала лише деякий час, натомість багато років була помічницею вихователя у місцевому дитсадку «Віночок».

Надія любила відпочивати зі сім'єю на Азовському морі, проводити час у колі близьких та друзів. Займалася спортом. Обожнювала грати в м'яча з онуками, їздити на велосипеді, самокаті.

«Моя матуся була доброю, чуйною, щирою. Молода душею і тілом. Крім роботи, бавилася з онуками, займалася домогосподарством. Обожнювала фарбувати. Ми завжди сміялися, що мамі тільки фарбу дай. У неї були пофарбовані всі арки, паркан у дворі. Кожна квіточка, кожен листочок були охайно підведеними», – розповіла Оксана.

9 квітня 2022 року Оксана зі своєю сім'єю виїхала з окупованого міста. Із мамою намагалися підтримувати зв'язок по телефону.

«Мама була категорично проти виїжджати. Не хотіла залишати свою маму, будинок, чоловіка. Зв'язок був поганий, але нам все ж вдалося останній раз поговорити з нею 3 травня – на день народження моєї донечки, її онуки. Наступного дня сталася трагедія. Тепер третього травня я святкую день народження донечки, а четвертого – плачу за мамою», – додала Оксана.

Надію Мінакову поховали на кладовищі району «Аврора» у Пологах.

У загиблої залишилися мама, чоловік, донька, онуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.