Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Сивцова

«Температура в будинку – плюс чотири»

переглядів: 948

Ми щоночі чуємо обстріли. У нас частина селища розташована вздовж траси на Горлівку. Лінія розмежування звідси всього за декілька кілометрів, за поворотом. І щоночі через розбиті дахи можна побачити яскраво-червоне небо.

Я в будинку в шапці й пальті постійно. Температура всередині – плюс чотири. Але опалювати цілий день – для нас недозволена розкіш. Води немає. Набрати її можна в колонці на подвір'ї. Але взимку зробити це непросто.о непросто.

Десять років я живу з важким захворюванням – запаленням головного мозку. Допомогти мені нікому. З рідних залишилася лише мама, яка теж хвора. За довгі роки зробити знімок МРТ вдалося тільки раз. На повторне обстеження я не маю грошей.

 Моя дворічна дочка Ксюша теж не здорова. Я її народила, попри те, що лікарі забороняли. Думала, з малятком з'явиться сенс життя, і хвороба відступить. Але краще не стало.

 Мені 32 роки.  У двадцять я і подумати не могла, що життя стане таким нестерпним. Мріяла про сім'ю та гідну професію. Щоб оплатити навчання у виші, працювала прибиральницею…

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Північне 2015 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій