Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Селезень

«Тато залишився вдома і уже двічі тушив пожежу»

переглядів: 93

Мені 37 років. Я з міста Оріхів Запорізької області. До війни був приватним підприємцем: продавав овочі й фрукти. У мене є дружина і два сини, трьох і десяти років. 

Обстріли нашого міста почалися 28 лютого. Ми ховалися в підвалі. Через три дні я вивіз дружину й дітей у Запоріжжя, а сам повернувся до батьків. Моєму батькові 65 років, мамі - 61 рік. Вони власноруч збудували свій дім, тому не хотіли виїжджати. Тато так і залишився вдома. Він уже двічі тушив пожежу. А маму я все ж таки вивіз. Вона онкохвора. 

У перші дні війни магазини не працювали. Не було поставок ліків. Ми жили завдяки гуманітарній допомозі. Коли була, я їздив по продукти на оптові бази. Люди, які мали кошти, купували їх у мене, а тим, хто не мав такої можливості, я віддавав безкоштовно. Здебільшого – пенсіонерам. Вони не могли отримати пенсію. 

Росіяни забрали дитинство у наших дітей. Тепер у них немає можливості повноцінно навчатися й проводити час з однолітками. Мій старший син навчається дистанційно, менший просто сидить вдома, бо дитячі садки не працюють. Війна зруйнувала наше звичне життя. 

Я влаштувався на роботу. Сподіваюся, що не доведеться виїжджати із Запоріжжя. Сюди також прилітають ракети, але тут все одно безпечніше, ніж в Оріхові. 

Заради дітей потрібно жити далі. Надіюся, що наступного літа війна закінчиться. Однак, у найближчі два роки після війни ми не плануємо повертатися додому, бо наше місто розбите. Там немає перспектив для роботи і розвитку дітей.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Оріхів 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта здоров'я житло непродовольчі товари робота сім'ї з двома і більше дітьми літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій