Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віктор Павленко

"Тата і дядька Юрія розстріляли окупанти"

переглядів: 29

Віктора Павленка та його молодшого брата Юрія російські окупанти розстріляли у Бучі Київської області.

Тата і дядька Юрія розстріляли окупанти

«Коли почалася повномасштабна війна, моя сім'я була в Ірпені. Батько з дядьком Юрієм мешкали у Бучі на вулиці Максима Ридзанича. Тато дуже хвилювався за нас. 9 березня він зміг дістатися до нас через поле. Це був останній раз, коли я бачив його живим. 12 березня, за словами очевидців, тата і дядька Юрія розстріляли окупанти. Спочатку вони відвели за 10 метрів від будинку, біля канави, батька. Розстріляли у груди. Потім там убили дядька – пострілом у голову», – розповів Тимофій, син Віктора.

Вікторові Павленку було 66 років. Родом із Сумської області. Ще в дитинстві з сімʼєю переїхав до Бучі на Київщину. Був підприємцем, останні роки перебував на пенсії. Доглядав за господарством. Жив поряд із братом.

«Там був будинок, який раніше належав бабусі і дідусю. Поряд із ним дядько Юрій побудував новий. Тож кожен мав своє житло. Батько був дуже хорошою і доброю людиною. Усім допомагав. Його і дядька Юрія добре знали і поважали сусіди», – додав Тимофій.

Після звільнення Київщини на початку квітня 2022 року тіла братів Павленків, а також Анатолія Гречка, знайшли на вулиці Набережній, 2а.

Наприкінці квітня Тимофій забрав рідних із моргу Києва. Братів поховали на кладовищі у Бучі.

У Віктора Павленка залишилися син, онуки, сестра і племінник.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних чоловіки пенсіонери психологічні травми втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій