Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віктор Миколайович

«Такого не очікував ніхто»

переглядів: 705

Я працював ветлікарем з 1989 по 2017 рік. Я інвалід праці другої групи, але працював, тому що життя триває. За станом здоров’я працювати вже не можу.

Увесь цей час постійно проживав у Мар’їнці, усе бачив своїми очима. Я працював у свинарнику, його неодноразово обстрілювали, гинули тварини. Проте ми продовжували працювати, ховалися в бомбосховище або в закриті приміщення.

Зараз я проживаю в маминому будинку, вона вже померла. Я прописаний на [вулиці] Заводській, але зараз там жити не можна. Будинок постраждав, але спасибі добрим людям, ми трошки його відремонтували. Я живу сам, у мене дві дочки, одна живе в Мар’їнці, а друга виїхала.

... О десятій годині вечора я сидів на лавочці на вулиці й відпочивав, навіть не підозрюючи, що в мирний час у нас може бути таке. Цього ніхто не очікував.

Дванадцятого числа я приїхав на Заводську і разом із зятем вивезли до мами все, що можна було: холодильник, телевізор.

Там були прильоти. Моя квартира знаходиться на другому поверсі, лоджію побило осколками, а так усе більш-менш нормально. Але сусідні будинки дуже сильно постраждали. Шостий триповерховий будинок згорів ущент. Там загинули люди, серед яких було багато моїх знайомих.

Ніхто не очікував і не думав, що в нас можуть бути воєнні дії. Під час війни відбулася ще одна погана подія в моєму житті. У 2016 році в Ленінграді [Санкт-Петербурзі] вдома у сестри померла мама. Вона дуже хвилювалася, як я тут сам. Цю подію я не забуду. Вона залишиться в моєму житті.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2017 Аудіо Історії мирних чоловіки 2014 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення малозабезпечені
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій