Українська художниця із творчим псевдонимом Ольга Wilson малює «душі» загиблих українців та картини на тему війни росії проти України.

Ситуація змінилася тільки коли мені вдалося відправити сина у табір для психологічної реабілітації

Хочу продублювати пост від @flying_svetlana (Instagram) тому що знаю, що ця тема дуже важлива, і можливо тези з нього відгукнуться чи стануть у нагоді більшому колу людей. Здоров’я та сил кожному!

«Сьогодні не про фото.

Коли в тебе болить нога - ти знаєш, що треба випити знеболювального, а якщо не допоможе - піти до травматолога. Тебе відпустять з навчання/роботи, будуть про тебе турбуватися.

Коли тобі нічого не хочеться і нема ні на що сил - тебе називають безвідповідальним ледарем, на тебе скаржаться батькам/оточуючим і засуджують.

На фото - мій син. Йому 16. Він втратив дім, в нього загинуло декілька друзів, його плани щодо навчання були зруйновані. Минулого вересня, коли ми ще були у Запоріжжі, він вступив на перший курс технікуму (з самого початку навчання було дистанційним). Тоді ще його стан можна було називати більш-менш нормальним, він навіть сам перші місяці мешкав у гуртожитку.

Але коли ситуація у Запоріжжі стала загострюватися, і ми були вимушені переїхати до Черкас, він просто ліг і лежав.

Я отримувала купу скарг від вчителів, намагалася якось вплинути на нього, та я й сама була не дуже ок і лікувала депресію. Було вирішено забрати документи із навчального закладу.

Ситуація змінилася тільки коли мені вдалося відправити його у табір для психологічної реабілітації. Після табору він погодився звернутися до лікаря і отримав діагноз «ПТСР, депресія». Зараз йому набагато краще, він знову відпочиває в горах з однолітками, але ця історія тут для певної мети.

НЕ НЕХТУЙТЕ своїм станом чи станом своїх дітей. Діагноз «депресія» зараз отримують діти віком 7 років.

НЕ ЗАСУДЖУЙТЕ - не можете допомогти - просто промовчіть.

НЕ РІВНЯЙТЕ всіх по собі. У нас у кожного своя температура закипання.

Вивчайте психологію (бажано не з інтернет-пабліків). В разі якихось підозр не займайтеся самотерапією, зверніться до фахівців.

БЕРЕЖІТЬ дітей і себе.

P.s. Дякую всім, хто розумів, приймав та допомагав. Сподіваюся далі вже все буде ок. »