Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анна Вікторівна Коваль

«Росіяни обстрілюють Нікополь і Енергодар – снаряди долітають і до нашого села»

переглядів: 46

Мені 38 років. Маю чоловіка і двох дітей. Працюю бухгалтером у відділі освіти. Чоловік – пожежник. Ми мешкали в селі Покровське Нікопольського району Дніпропетровської області. 

24 лютого чоловік був на добовому чергуванні. Я збиралася на роботу, а діти – в школу і дитячий садок. Коли я дізналася з новин про початок війни, то запанікувала. Не знала, що робити. Зателефонувала чоловіку й батькам. Завісила двері й вікна. Була весь час насторожі. Той день видався довгим і важким. 

Наше село вберегло від окупації те, що перед ним підірвали міст, тому росіяни не змогли зайти. Перші пів року полиці магазинів були напівпорожні. Ми ще в перші дні насушили сухарів, запаслися ліками, свічками і бензином. 

У березні цього року ми переселилися в село Грушівка Криворізького району, що кілометрів за двадцять від Покровського. Росіяни обстрілюють Нікополь і Енергодар. Снаряди долітали й до нашого села. Тому ми вирішили вихати заради безпеки дітей і вісімдесятирічної бабусі. У Грушівці тихо. 

Ми з чоловіком щодня їздимо на роботу в Покровське. З восьмої до вісімнадцятої перебуваємо в зоні бойових дій. 

Боротись зі стресом мені допомагає робота і спілкування з сім’єю. Коли я повертаюся додому й обіймаю своїх дітей – уся тривога зникає. Удома ми не говоримо про війну. 

Сподіваюся, що до кінця 2023 року всі тимчасово окуповані території будуть звільнені. Мрію про мирне, щасливе й безпечне майбутнє в Україні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Покровське 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота сім'ї з двома і більше дітьми літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій