Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Нестеренко

"Сусід відвіз Петра до лікарні. І це врятувало йому життя"

переглядів: 59

У Маріуполі Ольга з чоловіком ледь не загинули. До підвалу подружжя не спускалося. Обстріли пересиджували вдома. 

"12 березня збиралися спати. Лягли одягнені. О 19:00 відчула, що нас накриває хвиля бетону, шибок. Ракета прилетіла у тополю. Це врятувало нам життя. Вибухова хвиля – у квартиру. Петро отримав три поранення в руку, ногу та лівий бік. Я злякалась. Сусід відвіз чоловіка до 3 лікарні. І це врятувало йому життя. 

Я провела з мамою ніч у підвалі. Усі лежали штабелями один до одного. Вранці вилізли, піднялася до квартири. Я збирала шибки. Вікон не було. 

Прийшов Петро. Розпочався дуже сильний обстріл. До підвалу через поранення та високий зріст він не залізе. До того ж йому треба було двічі робити перев'язки та приймати антибіотики. Де це дістати?

Мій колишній чоловік – медпрацівник. Я накрила Петра килимами, подушками, ковдрою, щоб урятувати від уламків. І побігла до колишнього. Бачила, як три людини готували їсти. А коли бігла під мінометним обстрілом назад, горіло багаття, готувалася їжа і лежали три трупи", - розповіла жителька Маріуполя Ольга. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 2024 Відео Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя Біженці окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій