Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Гаврук

"Сусід із будинку розповів, що бачив його убитим"

переглядів: 83

6 березня 2022 року російські військові танками заїхали на територію житлового комплексу «Грін Ярд» в Ірпені. Там мешкав 48-річний Олександр Гаврук. Окупанти виламали двері в квартирі чоловіка, вивели його у двір та розстріляли.

Сусід із будинку розповів, що бачив його убитим

Олександр народився в Києві. У чотирирічному віці втратив батьків і разом зі старшою сестрою опинився в дитбудинку. Олександр здобув фах столяра. Дуже любив свою справу. Останнім часом працював будівельним столярем у державній установі «Держгідрографія».

«Він ще в дитбудинку виявляв здібності до столярської справи, тому йому запропонували навчатися у на той час професійно-технічному училищі в Києві. Усе життя після цього він працював за спеціальністю. Квартиру також облаштовував своїми руками», – пригадала колишня дружина загиблого Лариса.

Олександр Гаврук любив їздити на скутері, зустрічатися з друзями на природі, подорожувати, займатися спортом.

Напередодні повномасштабного вторгнення він переїхав у нову квартиру в Ірпені. Покидати місто під час наступу російських військ на Київщину не хотів, думав, що там буде потрібна його допомога.

«В Ірпені він загалом бував часто, бо купив квартиру, робив ремонт. Якраз перед вторгненням переїхав, замовив меблі, усе купив… Після кількох днів окупації зв'язок із ним зник. Ми з сестрою Олександра шукали його. Вже після звільнення Київської області від окупантів сусід із будинку розповів, що бачив його убитим», – розповіла Лариса.

В Олександра Гаврука залишилися донька Катерина та сестра Любов.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ірпінь 2022 Текст Історії мирних чоловіки поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій