Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Надія М’якушко

"Окупанти розстріляли батьків Дарії"

переглядів: 119

69-річна Надія М’якушко загинула 24 березня 2022 року. Будинок в Ірпені, де вона жила зі своїм 75-річним чоловіком Володимиром Чередніченком, російські військові обстріляли запальними снарядами із броньованої техніки.

Окупанти розстріляли батьків Дарії

«Мама вивела тата з палаючого будинку. Самостійно йому це було дуже важко зробити. Тато пересувався на ходунках. На той момент і будинок, і гараж вже палали. Батько, щоби врятуватися, відкрив ворота і на ходунках вийшов на дорогу, де стояли російські військові з автоматами», – розповіла дочка Надії, Дарія Півень.

Окупанти розстріляли батьків Дарії.

Коли наприкінці березня 2022-го ЗСУ звільнили Ірпінь, тіла Надії та Володимира знайшли на вулиці Мечникова.

Надія М’якушко народилася на Житомирщині, жила в Ірпені. За фахом – фармацевтка. Усе її професійне життя було пов'язане з медициною: працювала в різних медичних виданнях, аптеці, була керівницею відділу маркетингу в ПАТ «Київмедпрепарат». Останні роки – головна фармекспертка у корпорації «Артеріум».

Надія обожнювала домашніх тварин. Доглядала за трьома кішками та мопсом Боніком. Після трагедії Бонік оселився у Дарії. Із кішок змогли знайти лише одну, її забрав до себе у Львів син Іван.

«Ми з братом безмежно вдячні батькам за все, що вони для нас зробили. Вони обожнювали свою внучку. Цікавилися мистецтвом. Мама дуже багато читала, була освіченою. Неймовірно смачно готувала. Ми всі завжди збирались за сімейним столом на Різдво та Великдень. Батьки були дуже хорошими людьми. Вони назавжди залишаться в наших серцях. Я б усе віддала за можливість попрощатись із ними», – розповіла Дарія.

У Надії М'якушко залишилися дочка, син та онука.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ірпінь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій