Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Василь Іванович Сергієнко

«Стріляють щодня, на відстані кілометра від нас лінія фронту»

переглядів: 626

Смерть близької людина й розлука з дітьми. Війна не припиняє випробовувати на міцність 73-річного Василя Сергієнка. Від його будинку до лінії фронту можна дійти пішки всього за кілька хвилин.

27 липня [2014 року] вбило мою невістку. Я їздив у Горлівку з приводу її смерті, а ховали її вже тут. У Горлівці це зробити було неможливо, тому що в ті дні були обстріли. Невістка із сином жили в Горлівці, а ми в Новолуганському. Я був на дачі, коли зателефонувала дружина й повідомила цю новину. Горлівка була в сум’ятті: дроти тролейбусних і трамвайних ліній обірвані, на проспекті Перемоги дуже багато вбитих. Ми знайшли невістку в моргу. Так почалася війна для нас.

Дуже-дуже скорботно говорити про те, що наші діти залишилися на тому боці, а ми тут. Ми не можемо їм щось передати або з’їздити до них. Це взагалі дуже погано.

У нашому селищі стріляють щодня. Лінія фронту розташована на відстані кілометра від нас. Через війну змінилося ставлення до життя. Але, як кажуть, треба жити.

Стріляють щодня, на відстані кілометра від нас лінія фронту

Ми отримували гуманітарну допомогу від Фонду Ріната Ахметова. Це велика допомога була, звичайно. Тому що ми люди старі, більша частина грошей у нас йде на різні ліки. Дружина погано ходить, я – сердечник. Раніше не думали, що нам потрібні великі кошти на лікування, а зараз ліки дуже дорогі, тому в цьому відношенні відбулися великі зміни.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новолуганське 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери молодь 2014 поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я непродовольчі товари літні люди (60+) малозабезпечені перший день війни їжа розлука з близькими 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій