Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Іванівна

«Страшно, когда людей убивают…»

переглядів: 428

У довоєнному житті Оксани Іванівни було багато хорошого. Вона любить своє село, свій будинок, свою сім'ю, з болем розповідає про те, як війна змінила її щасливу реальність. І з жалем визнає, що ці зміни необоротні.

Я – корінна мешканка Нижньотеплого. До війни тут життя було чудове, природа гарна, ліс поруч, всього вистачало. У мене двоє дітей, чоловік, батько. Нікуди я не виїжджала, не могла залишити літніх батьків. Коли війна почалася, мама ще була жива.

У перший день війни у ​​нас у селі почався переполох, транспорт ходити перестав, довкола якісь постріли. Як це все страшно було... Іноді навіть у підвалі сиділи, ночами, не могли спати, багато валеріанки пили. Такого жаху я за все життя ще не бачила. Слава Богу, будинок наш уцілів, але дуже здали нерви.

Щойно починали стріляти – ми одразу бігли до підвалу. Снаряди прилітали на цвинтар, у село, у школі всі вікна повибивали. Жінку похилого віку вбило снарядом. Це таке страшно! Як не хотілося б цього бачити, хочу забути все, як страшний сон.

Тепер наше село вимирає, роботи майже немає. Я ось працюю в школі технічкою, і цьому рада, адже багатьом людям зовсім ніде працювати. Син мотається по будівництвам. Молодь виїжджає із села, дітей мало народжується. Багато будинків просто покинуті, руйнуються. До Луганська потрапити ніяк не можна, і до Сєверодонецька немає прямих рейсів. За покупками можна поїхати лише у Щастя. Живеш одним днем ​​і не знаєш, що буде завтра.

Найбільше хочеться миру. Хочеться, щоб життя налагодилося, як раніше, і село процвітало. Щоб молодь тут жила, у всіх була робота, зарплата та доступні ціни.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Нижньотепле 2014 Текст Історії мирних жінки чоловіки 2014 психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я робота перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій