Степану Шпаку було два роки. Він загинув 17 березня у селі Нові Петрівці на Київщині.

Стьопа – мій ангел. Так я його називала

Російська ракета влучила в багатоквартирний будинок, що на вулиці Новокиївській, 135, близько 14.00. Вона зруйнувала частину другого поверху, яка посипалась на перший, і завалила квартиру, де хлопчик спав у своєму ліжечку.

«У момент, коли сина знайшли, було ще серцебиття, але при спробі занести в "швидку" він помер», – розповів тато Степана Олег Шпак. Він додав, що за два дні перед загибеллю хлопчик почав проситись спати саме в своє ліжечко.

Мама хлопчика, Ірина Шпак, разом з тримісячною донькою в момент удару перебували в іншій кімнаті квартири. Жінку з дитиною врятували двері, які вибуховою хвилею вирвало та кинуло на них – це стало захистом від небезпечних уламків. Бабуся Степана отримала важке поранення.

Рідні з теплотою пригадують маленького Степана, який ріс кмітливим та цікавим до життя. Малюку дуже подобалися іграшкові тракторці, і батьки зібрали для нього цілу колекцію.

«Стьопа – мій ангел. Так я його називала. Він був розумним хлопчиком. Дуже любив свою маленьку сестричку, завжди її цілував. Дякую тобі, синочку, що був з нами!» – написала Ірина Шпак.

Мама, тато, старший брат, старша та молодша сестри і бабуся Степанчика дуже сумують за ним.

Історія з instagram каналу Victims of russia.