Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дар’я Берднікова

"Стали єдиним фронтом проти агресора"

переглядів: 22

Берднікова Дар’я, 9 клас
Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 3 Тростянецької міської ради Сумської області
Вчитель, що надихнув на написання есе: Великород Тетяна Миколаївна

Моя Україна майбутнього

Пропускний пункт кордону. Довга черга. Але ніхто не нервує, адже знають, що буде далі: ідеальні дороги, комфортні й красиві будівлі, гостинні люди й закони, що реально працюють. Країна без корупції, з високим рівнем розвитку економіки. Тут престижно навчатися й мати свій бізнес. Тут є ДЕ відпочити й на ЩО подивитися. Тут дбають про збереження історії та добробут населення. Працюють соціальні програми й розвинена сфера туризму. Закордонні інвестори прагнуть зайти сюди з цікавими проєктами, адже це вигідно й перспективно.

Впізнали цю чудову країну? Так. Це наша Україна. На жаль, не сьогодні, а років через десять.

А сьогодні…

Лунають сигнали повітряної тривоги. На мапі в застосунку червоним світяться всі області України. З одного боку злетів ворожий літак. Будуть авіаудари. З іншого – просвистіла у небі ракета й спрацювала ППО. Падають уламки. Десь летять і несуть смерть безпілотники.

А в метро діти співають наш Гімн.

У шкільному укритті першокласники малюють мирну Україну й листівки захисникам, а старшокласники знімають Тік Токи та створюють меми й скетчі про нашу боротьбу.

Десь, в окупованому ворогом місті, молиться старенька бабуся, просить бога за внука, що стоїть на захисті країни.

А 20-літній хлопчина, внук тієї бабусі, насвистуючи «Ой у лузі червона калина», «полетів на діло» дроном. Тож скоро буде гаряче ворогам.

У бліндажі командири схилились над картою.

Рятівники розбирають завали. Хірург без сну й спочинку другу добу оперує поранених.

У сільському клубі зібралося все село. Одні плетуть маскувальні сітки, інші – в’яжуть теплі шкарпетки. І все це під автентичний спів найстаріших жителів села.

Вчителі в школах пакують посилочки на передову зі власноруч виготовленими смаколиками, ліками, малюнками й оберегами, змайстрованими разом з дітками.

Волонтери нон-стоп звідкись дістають для ЗСУ те, що дістати не можливо. Таких людей неможливо здолати.

Українці показали великий подвиг нації, неймовірну силу та стійкість у війні за свою незалежність. Стали єдиним фронтом проти агресора. Від звичайних громадян до військових, українська нація виступила єдиною силою, обороняючи свою країну та її цінності.

Україна зазнала втрат у війні, втратила безліч героїв та невинних життів. Проте, навіть у найскрутніші моменти, український дух не зламався. Солідарність та мужність водночас стали рушійними силами до перемоги.

За час війни Україна дуже змінилася. Відновлення та реконструкція зруйнованих міст і сіл, розвиток нових технологій та економіки – все це стало можливим завдяки внутрішньому потенціалу, стійкості, патріотизму українців.

Перемога України піднесла націю на новий рівень. Вона стала символом незламності, мужності та постійної боротьби за вільне життя. Це свідчення великої сили людського духу та волі до перемоги.

Україна має багатий потенціал та майбутнє, яке будується на основі участі людей та дотримання цінностей свободи й демократії. Перемога України – це не тільки радість та гордість, але й виклик до подальшого розвитку та будівництва сильної та процвітаючої держави.

Запорука майбутньої перемоги України – у її народі, який здатен на неймовірні зусилля та самопожертву, взаємну підтримку та солідарність. Це основи, на яких будується майбутнє країни, приклад для всього світу.

Перемога України – це перемога кожного з нас, перемога духу та свободи. Ми пишаємося Україною в сьогоденні й завжди будемо пишатися нею в майбутньому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Тростянець 2022 2023 Текст Історії мирних молодь діти безпека та життєзабезпечення Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій