Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександра Вікторівна

«Сусіди об'єдналися, навіть ті, які раніше не спілкувалися»

переглядів: 505

У мене двоє дітей, я заміжня. Синові п'ять років, доньці рік і вісім місяців. Під час війни ми ненадовго від'їжджали. До 2014 року було більше можливостей кудись поїхати, в Донецьк або Дебальцеве, а зараз все закрито. Ми живемо в прифронтовій зоні. Людей стало значно менше, особливо молоді.

Розуміння, що це війна, прийшло, коли обстріляли місто. Ми ховалися. Ніхто не знав, як на все реагувати. Це був несподіваний страх.

Якщо згадувати ці роки, то з негативного був страх, була відсутня можливість кудись виїхати. Але з позитивного запам'яталося те, що всі сусіди об'єдналися, навіть ті, які раніше не спілкувалися. Виходили на вулицю готувати їсти, багато робили разом, була згуртованість, жили однією великою родиною. Багато, звичайно, поїхали, але в цілому всі стали добрішими один до одного.

Поки синові не виповнилося три роки, я отримувала гуманітарну допомогу. Вона допомагала, бо там були продукти, а зекономлені гроші можна було витратити на щось інше.

Сусіди об'єдналися, навіть ті, які раніше не спілкувалися

В цілому хотілося б миру, щоб був мир у всьому світі, щоб люди не воювали між собою і нікому не довелося пережити те, що пережили ми.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Світлодарськ 2014 2021 Текст Історії мирних жінки переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій