Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лілія Качковенко

«Сьогодні за нас весь цивілізований світ, за нас «правда і воля святая!»

переглядів: 10

Качковенко Лілія

10 клас, Леськівський ліцей з початковою школою та гімназією Леськівської сільської ради Черкаського району Черкаської області

Вчителька, що надихнула на написання – Марштупа Алла Миколаївна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Я українка, і цим безмежно пишаюся, адже бути частиною незламного народу, нації, яка, незважаючи на все зло, залишається нескореною і незалежною, робить мене щасливою. Я лише тоді відчуваю себе корисною, коли творю історію своєї країни і допомагаю її розвивати.

Кожен із нас має розуміти, що незламність духу і сила української нації в нас самих. Згадуючи слова В’ячеслава Чорновола «Україна починається з тебе», ми розуміємо, що нашу державу не збудуємо без завзятої боротьби і праці.

Ми століттями шліфували наш незламний дух. Уроки історії не дають забути про те, скільки разів нас пригнічували, але наш народ не здавався, а далі творив незалежну Україну.

Сила української нації – в правді, як писав Тарас Шевченко: «Борітеся – поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» Ці золоті слова наразі дуже актуальні. Хто б подумав, що у ХХІ столітті Україна знову виборюватиме свою незалежність?! Наша демократична держава стала кісткою в горлі росії, бо не подобається їй, коли хтось живе краще і має свободу. Нічого не вчить її історія, адже українці – вільний народ, який не можна знищити. Сьогодні за нас весь цивілізований світ, за нас «правда і воля святая!»

Зараз важливо, щоб усі українці стали свідомими громадянами і допомагали своїй країні всім, чим зможуть. Тому треба об’єднатися задля Перемоги, бо якщо ми цього не зробимо, не буде майбутнього, якого ми так хочемо для України.

Що я роблю заради Перемоги?

У перші дні війни допомагала виробляти окопні свічки для наших захисників, плела маскувальні сітки, відправляла шкарпетки. Заради Перемоги я вчуся, щоб у майбутньому розвивати Україну і допомагати її відбудовувати.

Я ніколи не забуваю, що маю суперсилу: я українка. Моя суперсила полягає не в тому, що я можу літати чи читати чужі думки, а в тому, що я смілива і незалежна, як Україна, адже, щоб перемогти, треба не боятися. Ніхто й ніколи не зможе знищити нас, українців, бо ми, як фенікс, відроджуємося і живемо на зло всім ворогам. Добро врятує світ і переможе зло. Про це не треба забувати. Тому творімо хоча б маленьке добро: донатьмо для ЗСУ, допомагаймо нашим воїнам. Наш маленький внесок зробить велике діло для Перемоги. Якщо всі українці творитимуть добро, об’єднавшись, ми будемо непереможні, як супергерої, і тоді ніхто не здолає Україну!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Леськи 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій