Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Андрій Ігорович Торін

«Зібрали речі й вивезли дочок на безпечну територію»

переглядів: 650

Андрій успішно працював на великому підприємстві в рідній Горлівці, разом із дружиною ростив двох прекрасних дочок. Коли ж над містом почали літати військові літаки та пролунали перші залпи гармат, вони зібрали речі й виїхали подалі від війни. Оселившись у Запоріжжі, Торіни почали будувати життя з нуля: шукати роботу, заводити друзів і налагоджувати побут. Зараз життя складається благополучно, але шлях до стабільності був тернистий.

Війна для нас почалася у квітні 2014 року, коли в Горлівці захопили адміністративні будівлі та з’явилися озброєні формування. У червні почалися артобстріли, у небі над рідним містом літали військові літаки. Ці події змусили нас зібрати необхідні речі й вивезти дочок (одній тоді було 7 років, молодшій лише 11 місяців) на безпечну територію.

Першим місцем нашого тимчасового перебування був Бердянськ Запорізької області, де ми пробули до кінця липня. У серпні переїхали в Запоріжжя, оскільки потрібно було шукати роботу, а старшій дитині продовжувати навчання в школі. Ми обрали Запоріжжя, тому що це найближче місто обласного значення, а значить, більше можливостей і перспектив.

У Запоріжжі ми звернулися до обласного штабу при МНС. Там нам надали інформаційну та психологічну підтримку й надали тимчасове помешкання в міському гуртожитку.

Спочатку було дуже важко... Адже в цьому місті в нас не було ні знайомих, ні родичів, ні друзів. Куди йти, до кого звертатися, де знайти роботу?

Я був упевнений, що, маючи дві вищі освіти й досвід, пошук роботи не складе особливих труднощів. Розіслав резюме в десятки компаній, проходив співбесіди. Коли справа доходила до питання прописки, роботодавці говорили: «Ми вам перетелефонуємо». Але не телефонували. Тоді всі були впевнені, що скоро все закінчиться, і люди повернуться у свої рідні міста.

До кінця року перехоплювався підробітками, займався складанням меблів, вантажними перевезеннями, а на початку 2015 року почав працювати в Запорізькій обласній організації Товариства Червоного Хреста України.

У 2017-му влаштувався диспетчером відділу приймання й контролю якості в ТОВ «Метінвест-ресурс» із виконанням посадових обов’язків на ПАТ «Запоріжсталь», де і працюю по теперішній час на посаді старшого контролера. Дружина з 2016 року працює в благодійній організації. Старша дочка в цьому році вступила до металургійного коледжу при ЗНУ, молодша перейшла в третій клас загальноосвітньої школи.

На сьогодні завдяки стабільній і гідній зарплаті наша сім’я забезпечена базовими потребами.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Горлівка 2014 Текст Історії мирних чоловіки переїзд втрата роботи безпека та життєзабезпечення робота
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій