Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Раїса Дупанова

«Зі мною залишилася поруч тільки кішка»

переглядів: 1198

Я живу в найнебезпечнішому районі Донецька – Київському. Під час обстрілів ховалася в підвалах. Рятуватися доводилося самій, діти мої виїхали, а чоловік помер. Зі мною залишилася поруч тільки кішка, яка стала своєрідним оберегом. Якщо моя кішка по-пластунськи лізе в шифоньєр, значить, потрібно ховатися, будуть стріляти.

Зі мною залишилася поруч тільки кішка

Це вже друга війна, яку я пам’ятаю. У 1941 році мені було шість років, тоді фашисти захопили мій рідний Мелітополь. Будинки зрівняли із землею, бомбардування тривали вдень і вночі. Ми були голодні страшенно.

Після війни і навчання я переїхала до Донецька. Тут вийшла заміж і все життя пропрацювала диспетчером на підприємстві «Вода Донбасу». Але страх свій від тієї війни я перенесла. Коли настав мирний час, все це притупилося...

Я не отримую пенсію вже рік. Через хворі суглоби і серце я не можу навіть вийти з дому. Про те, щоб виїхати і переоформити пенсію, навіть мова не йде.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2015 Текст Історії мирних пенсіонери обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій