Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Жовтнева

"Снаряд поцілив у будинок, де зупинилася Катя з рідними"

переглядів: 55

35-річна Катерина Жовтнева загинула зі сином та чоловіком на початку березня 2022 року в Маріуполі. У будинок, де сім’я переховувалася від обстрілів, поцілив снаряд.

Снаряд поцілив у будинок, де зупинилася Катя з рідними

Катерина народилася 31 січня 1987-го в Маріуполі. Працювала менеджеркою в інтернет-магазині. Любила подорожувати. У 2021-му вперше з чоловіком поїхала до Туреччини, щоправда без сина. На 2022 рік планували нову подорож – усі разом.

«Катя була дуже креативною, в неї завжди – купа справ. Була менеджеркою, шукала нові джерела доходу, постійно вигадувала щось. Вона була просто таки джерелом емоцій та ідей! Дуже цінувала й любила свою родину, своїх батьків і друзів. Людина з добрим серцем. Єдине, чого Катя боялася, – це равлики. Так, це може видатися смішним, але вона дійсно їх боялася і коли падав дощ, завжди казала, що впадає в ступор, як бачить цих створінь», – пригадала Катерину подруга Оксана.

Катерина та її рідні мешкали на лівобережжі Маріуполя. Під час повномасштабної війни, коли поблизу їхньої багатоповерхівки посилилися обстріли, сім’я поїхала до друзів у Центральний район, залишилася там на ніч. Опісля пішли до приватного будинку їхнього знайомого, що поблизу пожежної частини.

«Це був останній раз, коли ми бачили їх живими. Наступного дня обстріли стали ще потужнішими. Зв’язок зник, було попадання в нашу багатоповерхівку… Тільки наприкінці березня я дізналася, що снаряд поцілив у будинок, де зупинилася Катя з рідними. Всі сподівалися, що вони кудись поїхали звідти», – пригадала подруга родини Оксана.

Та у червні 2022 року, коли розібрали завали, там знайшли тіла Каті і її сина Микити. Чоловіка Олександра забрали швидше. Під час вибуху він був у іншій кімнаті, його тіло ще раніше побачили сусіди.

У Катерина Жовтневої залишилися батьки. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій