Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Григорівна

«Швидка каже: «У вас у районі стріляють, ми не поїдемо»

переглядів: 1196

Я все життя прожила в Донецьку. Тут працювала, ростила дітей. Коли 2014 року почалася війна, я не змогла виїхати з рідного міста, кинути квартиру. І здоров'я не давало кудись переїжджати.

«Жити під війною неможливо»

Моя квартира в будинку, який розташований на Путилівці. Це раніше було тихе спокійне місце, зелений район, де селилися шахтарі, а з початком війни ми опинилися під обстрілами.

 Щодня ми чуємо звуки пострілів. І здається, що кожен будинок у нашому районі хоч трохи, та постраждав від обстрілів.

Знаєте, мій будинок розташований далеко від головної дороги – Київського проспекту. І щоразу, коли я йду додому, наприклад, з лікарні, проходжу повз п'ятиповерхівки, де майже не залишилося людей. Увечері там горить мало вікон, це так страшно! Виїхали люди, забрали дітей, тому що жити під війною неможливо.

«Попросити про допомогу нікого – навколо такі ж старі та хворі»

Але ж колись тут дітей було дуже багато. Молоді сім'ї тут квартири купували, бо не дуже дорого і в кредит можна було взяти. І ось коли згадуєш, як воно було – сльози навертаються.

 Я живу на місцеву соціальну допомогу, яка називається «пенсією». Переоформити свою українську пенсію не можу. Це треба їхати, стояти в чергах, платити гроші за проїзд. Ну не можу я кататися туди-сюди, не дає здоров'я. І попросити нікого – навколо такі ж старі та хворі, як я.

Знаєте, як це жахливо, коли швидка не приїжджає на виклик, кажуть: «У вас у районі стріляють, ми не поїдемо»? Ми й лікарів розуміємо, але й себе шкода.

Коли до найближчого магазину мені треба йти пів години з моїми хворими ногами, це не найприємніша пригода. Коли нікому не потрібен, ніхто тобі не дасть шматка хліба…

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2017 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій