Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"Син сам почув вибухи і зрозумів, що це війна"

переглядів: 18

Мене звати Дар'я Вадимівна. Ми змінили повністю своє життя, місто проживання, у нас поповнення у сім'ї, з нами проживає рідна сестра чоловіка. 

Ми знаходилися у своєму місті, були у шоці, коли дізнались про початок війни. Діти були дуже налякані. Поїхали до родичів, бо здавалося, що разом не так страшно буде. Ми злякалися, поїхали скуповувати речі першої необхідності. Син сам почув вибухи і зрозумів, що це війна, а молодша дитина не розуміла нічого, їй було 2 роки.

Навіть важко згадати, який саме день був самий тяжкий, мабуть, перший, бо усі були дуже налякані і збентеженні. Ми 1,5 місяці були у своєму місті, Краматорську, потім виїхали. 

Найтяжче було мені, мамі, тому що я переймалася за дітей дуже і мені було важко прийняти рішення про виїзд. Часом було важко з їжею, з топливом та житлом.

Ми родина переселенців що нажаль виїхали зі свого міста. Діти навчаються на дистанційному навчання, їм не вистачає спілкування живого, нових навичок, пізнавань. Діти дуже полюбляють походи, гуляти, нові знайомства.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта житло сім'ї з двома і більше дітьми внутрішньо переміщені особи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій