Ганна (10.05.1991 – 13.03.2022) і Дмитро (15.04.2012 – 13.03.2022) Панасенки

Вони, як і всі українці не просили багато — бодай мирне небо над головою. Ганна мріяла вийти на роботу, дати гідне виховання сину, влаштувати особисте життя. 9-річний Діма чекав на свій день народження, перший ювілей. Хлопчик мріяв про велике свято. Проте прийшла велика війна, що забрала радість, мрії й життя…

Сім’я загинула під завалами будинку 13 березня

“Мені наснилась Аня, коли я ще не знала про їхні з Дімою загибелі. Вона просила квіти для свята. Тож я уві сні збирала їй букет, брала 5 роз, а в у мене на очах виростала шоста. Так постійно. Тоді Аня сказала мені збирати парну кількість квітів, це якраз те що потрібно.” – зі сльозами на очах ділиться подруга сім’ї Марія.

Як виявилось пізніше, наснилось це саме перед днем народження вже загиблого Діми.

Сім’я загинула під завалами будинку 13 березня

Сім’я загинула під завалами будинку 13 березня близько 9-ої ранку внаслідок авіаудару. Ганна з Дімою знаходились у підвалі, проте не врятувались… Двоповерховий дім рухнув на жінку з дитиною.Коли діставали тіла загиблих з-під руїн будинку місцеві чоловіки виносили жінку з сином, ридаючи й відмовились ховати загиблих, не витримували…

Ганну з Дмитром поховали у дворі власного будинку. Зараз матір дівчини хоче перепоховати доньку з онуком на лівому березі Маріуполя на Троїцькому цвинтарі. Однак служби ритуальних послуг ДНР вимагають великі кошти за місце на кладовище, відмовляє у послугах місцевим.

Кіт сім’ї з першого дня живе на могилі Ганни та Діми, не відходячи. Сусіди намагались забрати й приручити до себе, однак тваринка продовжує повертатись до місця поховання власників.

Історію  передано до Музею порталом «Букви»