Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ніна Саєнко

"Ще майже добу вона була без свідомості але дихала"

переглядів: 278

47-річна Ніна Саєнко загинула в Гостомелі на Київщині. 4 березня 2022 року вона разом із родичами та сусідами перебувала в будинку своєї матері. Загалом там зібралося дев’ять цивільних людей. Донька Ніни Ольга розповіла, що російські військові заїхали на їхнє подвір’я танком, а потім обстріляли з автомату двері дому. Ніна отримала два кульові поранення в груди.

Ще майже добу вона була без свідомості але дихала

Ще майже добу вона була без свідомості але дихала. Рідні знайшли ліки, поставили крапельницю, але врятувати Ніну не вдалося.

«Тоді в Гостомелі точились страшні бої. Доїхати до лікарні не було можливості – автівки мирних жителів розстрілювали. До нас «швидка» відмовилася їхати через небезпеку обстрілу. Російські військові, які обстріляли наш будинок, потім ще близько години проводили у нас обшук», – сказала Ольга, дочка загиблої.

Ніна Саєнко народилася й проживала в Гостомелі. Працювала вишивальницею на місцевій швейній фабриці.

«Її руками створено безліч гарних вишиванок та скатертин. Цією роботою вона жила, вкладала в неї душу. Навіть, коли останнім часом працювала на іншому підприємстві, після робочого дня продовжувала шити», – розповіла Ольга.

Після 24 лютого 2022 року, коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії, Ніна залишалася у Гостомелі й опікувалася рідними та літніми сусідами.

«Під обстрілами мама носила воду з криниці, готувала їжу, годувала сусідських домашніх тварин, що залишились без догляду. На все це в неї вистачало сміливості та внутрішніх сил. Мама завжди першою приходила на допомогу до кожного, хто цього потребував. Ще багато хороших справ вона б могла зробити…», – сказала Ольга.

У Ніни Саєнко залишилося двоє дорослих дітей і 77-річна мама.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гостомель 2022 Текст Історії мирних жінки обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій