Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лариса Юріївна Пономарьова

«Село, у якому мешкала мама, повністю розбите»

переглядів: 71

Мені 33 роки. Маю чоловіка, сина й доньку.  Коли почалася війна, я була вагітна. 

24 лютого ми прокинулися від того, щоб наш будинок тремтів від вибухів, які лунали на території військової частини, розташованої неподалік. Ми з чоловіком і сином взяли деякі речі, документи і виїхали до батьків у Вовчанський район. 

Два місяці жили в окупації. Потім під обстрілами поїхали в Лебедин Сумської області. Знайомі допомогли зняти житло й облаштуватися. Там народилася донечка. 

Коли ми виїжджали з Вовчанського району, то бачили на дорозі розстріляні автомобілі. Наше авто здригалося від вибухів. Ми рухалися в колоні з двадцяти автомобілів. 

Наша квартира в Харкові постраждала. У ній побита кухня й вікна вибиті. У березні до нас приїхала мама. Вона мешкала на кордоні з росією. Їй нікуди повертатися. Її село повністю розбите. 

Дуже чекаємо на нашу перемогу. Хочеться жити в мирній квітучій державі. Хочеться, щоб діти ходили до школи й більше ніколи не знали війни.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій