Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Олегівна

«Я їхала і не знала, чи виїду живою»

переглядів: 68

З Харкова Олена поїхала через тиждень після початку війни. Обстріли і постійна загроза з боку загарбників виснажили її остаточно

Ми мешкали в Харкові. Зараз я в Охтирці, у родичів. До війни я працювала, зараз роботи не маю.

Коли почалась війна, я не чула вибухи, тому мене злякала велика кількість пропущених дзвінків від рідних і знайомих. Я ходила по квартирі і не могла збагнути, що відбувається. Коли дізналась про війну, про всяк випадок почала збирати «тривожну валізку», хоча вона була плюс-мінус зібрана. Я не знала, що в ту валізу класти і як бути. Сподівалась, що через декілька днів все закінчиться.

В першу ніч страшно було лягати спати. Мені здається, що я не перевдягалась, - лягала спати одягнена. Я не розуміла, як бігти у бомбосховище, якщо буде треба - ліфти вже не працювали. Я лежала вдома і прислухалась до кожного звуку.

Коли минув тиждень і стало ясно, що стає тільки гірше, коли стався прильот в Обладміністрацію, я вирішала їхати на евакуаційному автобусі. Їхати було важко морально і фізично – ми були геть виснажені. Дуже страшно було з дому виходити до евакуаційного автобуса. Вже були новини про те, що окупанти розстрілювали автобуси з людьми і ми просто не знали, виїдемо живими чи загинемо в дорозі. Я не розуміла на скільки я їду, куди, що буду робити далі, коли зможу знову побачити рідних.

Я не знаю, коли скінчиться війна, але знаю, що точно вона скінчиться нашою перемогою. Мрію про те, як наша країна після війни буде рухатись в напрямку розвитку і відбудови.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 Текст Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій