Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Володимирівна

«Найстрашніше - бачити, що люди кидали свої будинки і їхали в невідомість»

переглядів: 433

Любові Володимирівні нестерпна думка про те, щоб залишити свій будинок та господарство. Найбільше її лякає знелюднене місто з холодними будинками.

Багато людей кажуть, що їм страшно, коли стріляють. А я не боялася, навіть коли у нас із танка гатали. Я це сприймала як кадри з фільму. А найстрашніший у мене був, коли їхали повні автобуси з біженцями. Ось від цього настав такий сильний страх! Навіть те, що нас розбомбили п'ять разів, постраждали і будинок, і теплиці, для мене не так було страшно, як залишити все своє і поїхати невідомо куди.

Ми півроку сиділи без світла, бо дроти до нас йшли лінією фронту, їх перебивали постійно. І без води ми довго сиділи. Ходили до сусідки та носили воду додому під кулями. У нас тоді було чотири корови, їх треба було напоїти. Хліб нам не возили, як розбили дорогу. Коли почалося сильне бомбардування, наші діти сіли в машину і виїхали звідси, хоч і з великими труднощами.

Ми дуже вдячні всім фондам і організаціям за допомогу, адже нам дуже добре допомагали. Рінат Ахметов регулярно продукти давав, ще німецька програма була, і норвежці [NRC] нам будинок перекрили, поставили вікна. Щоправда, після цього нас ще раз обстріляли та все побили, тепер ми самі все відновлюємо.

З міста понад половина жителів виїхали. Вдома стоять порожні, зарослі городи. Бачу ці порожні будинки і здається, що все зупинилося. Для мене це лячно.

Моє життя зупинилося, коли почалася війна. Дуже хочу, щоб її не було ніколи, про мир мрію.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Верхньоторецьке 2014 2015 2016 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 2015 зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення вода їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій