73-річного Віталія Новікова вбили російські військові у селі Кулажинці Київської області. Це сталося 6 березня 2022 року, коли він прагнув допомогти місцевій територіальній обороні передати дані про розташування ворожих сил.

«Російські військові «вилетіли» на бронетранспортері та розстріляли його»

Віталій Новіков народився у Києві. Навчався у Пуща-Водицькому інтернаті. Далі здобув фах токаря. Працював на машинобудівному заводі. Коли його закрили, змушений був змінити кілька робіт: зокрема, був двірником, сантехніком. У вільний час любив рибалити.

Останні два роки Віталій мешкав у селі Кулажинці Броварського району Київщини. Там чоловіка й застала повномасштабна війна. Він не хотів сидіти склавши руки та прагнув допомагати місцевій територіальній обороні, хоч там його і відмовляли та просили залишатися вдома.

6 березня 2022 року тероборонівці, які були у Кулажинцях, мали передавати колегам інформацію про рух ворожої техніки. Віталій Миколайович хотів допомогти. Він стояв біля лісу й не почув, як звідти виїздили окупанти.

«Хлопці там молоді, у них зі слухом все добре було, а батько вже трішки застарий для цього. Вони йому казали: «Дідусю, йдіть додому», а він їм: «Не піду». Стояв із рацією біля лісу, проте не почув руху техніки. Російські військові «вилетіли» на бронетранспортері та розстріляли його», – розповів син Віталія Новікова, Євгеній.

У Віталія залишилися дружина, син та онука.

Історія з instagram каналу Victims of russia.