Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Борисівна Вегеріна

«Росіяни розгромили дитячий садок, військову частину й житлові будинки»

переглядів: 81

Я живу з сім’єю в місті Охтирка Сумської області. Мій брат – військовий, прикордонник. Він зателефонував 24 лютого й сказав, що росіяни пішли в наступ, і порадив виїхати з міста. Ми покинули Охтирку о пів на дванадцяту, а через пів години в місті з’явилися російські танки. Ми три доби добиралися до Івано-Франківська, бо дорога була перевантажена. Вражали люди, які зустрічалися на шляху. Вони пускали нас до себе на нічліг, годували.  

Охтирку бомбили з першого дня війни. Росіяни розгромили дитячий садок, військову частину й житлові будинки. Було багато жертв, але окупантам не вдалося взяти місто. Після того, як наші військові вигнали росіян із Сумської області, ми повернулися додому. Поки були в Івано-Франківську, збирали гуманітарну допомогу й відправляли в Охтирку. 

Мене шокувала жорстокість росіян, те, що вони накоїли в Бучі та Ірпені. І в нашому місті багато людей вбили. 

Мене вразили українці. Люди згуртувалися, допомагають одне одному. Вражає волонтерський рух. У нас чудова нація.  

Війна негативно вплинула на нашу родину. Я не працюю. Рідні роз’їхалися. Усі на нервах. Якщо росія знову піде в наступ на наше місто, то доведеться ще раз виїжджати. 

Долати психологічні труднощі допомагають хороші новини з фронту. Тільки чую приємну звістку – відразу покращується настрій. Живу надією, що війна скоро закінчиться. Мрію про майбутнє у мирній відбудованій Україні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій