Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ксенія Челпан

"Росіяни поставили снайперів по школі. А нам заборонили виходити"

переглядів: 524

У Маріуполі Ксенія з сім'єю ховалася в інтернаті для дітей, які слабо чують. У жінки – двоє дітей, молодший син із інвалідністю. Дитина вимагала цілодобової уваги. Тому пошуком їжі займався чоловік Ксенії.

"З 14 березня почалися бої. В інтернат заїхали 2-3 танки. Багато військових. Спочатку зайшли росіяни, потім "ДНР". Діти на 1 поверсі грали. Там стояли снайпера. У дитячих ліжечках ховали патрони. Запитували, чи давно ми тут", - розповідає Ксенія.

У Маріуполі зникла мати Ксенії, Маргарита Миколаївна. Квартира її згоріла. Сусіди сказали, що в момент пожежі росіяни виводили людей та вивозили до таборів росії. Ксенія шукає маму вже понад рік. Поки що – безрезультатно.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення люди з обмеженими можливостями сім'ї з двома і більше дітьми Біженці окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій