Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Жанна Іванівна Більська

«Росіяни обстрілювали нас із «Градів»

переглядів: 82

Мені 45 років. Я живу з рідними в Охтирці Сумської області. 24 лютого в місті був бій. Наступного ранку ми перейшли в бомбосховище, бо росіяни обстрілювали нас із Градів. Жили в ньому три місяці. Ходили додому, лише щоб помитися й випрати речі. Наш будинок частково постраждав. Ми боялися повертатися. Я досі оминаю райони міста, в яких є значні пошкодження, бо ходити тими вулицями дуже боляче. 

Я захворіла через тиждень від початку війни. Донька зателефонувала волонтерам – ті привезли елементарні ліки. У магазинах майже не було продуктів. Термінали не працювали.

Два рази на тиждень волонтери привозили їжу до бомбосховища. Місцевий фермер організував роздачу молока. Хліб був завжди: місцеві жителі пекли і продавали.

Були фінансові труднощі, бо деякий час я не працювала. Зараз маю роботу. Психологічно важко, але ми з рідними підтримуємо одне одного. Також відволікає робота.

На початку війни моя донька виїхала в Польщу. Вона і нас кликала, але ми залишилися. Я б не покинула батька. Йому сімдесят років. Він живе в передмісті. Та й собак і котів ми б не повезли за кордон, а залишати їх шкода.

Хочеться, щоб війна швидше скінчилася. Мрію про щасливе майбутнє під мирним небом.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення санітарія і гігієна здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій